Geloven in kunst

Geloven in kunst biedt groepen, bijvoorbeeld in kerken en het volwassenenonderwijs, een verscheidenheid aan programma’s. In cursussen, presentaties of een liturgie verkent u de wisselwerking tussen geloof en kunst. Kunst maakt geloven zichtbaar. Doordat geloven verandert in de loop van de geschiedenis, toont ook de kunst een ander gezicht. Het zien van verschillen maakt mensen bewust van hun eigen tradities. Dat verrijkt de beleving. Het aanbod biedt u de keus uit drie benaderingen: presentatie, cursus en liturgie.


Koos Sluiter, geboren in 1946 in Emmen en van 1970 tot 2011 predikant in de PKN legt zich toe op het aanbieden van cursussen, presentaties en liturgie.

“Geloven en kunst in hun samenhang zijn mij steeds meer gaan boeien. In mijn werk als predikant heb ik gemerkt hoe boeiend het is om mensen rondom geloof en kunst met elkaar in gesprek te brengen. Je ziet hoe kunstwerken en gedichten een krachtige taal spreken.De taal van beelden is onuitputtelijk en daarom van groot belang voor het geloven, juist in een beeldcultuur zoals we die nu beleven.”

Comments are closed.